ASSOCIATION POUR LA LUTTE CONTRE LA FRAUDE A L'ASSURANCE, EN ABREGE : NEW ALFA BELGIUM

Association sans but lucratif


Dénomination : ASSOCIATION POUR LA LUTTE CONTRE LA FRAUDE A L'ASSURANCE, EN ABREGE : NEW ALFA BELGIUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.843.870

Publication

01/03/2011
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111[111.111MIllji1111

RUSSEL

1-7 2411

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondememingsnr : 0 833 . $1j3 ó .Q

Benaming

(voluit) : Vereniging voor de bestrijding van verzekeringsfraude

(verkort) : New Alfa Belgium

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : de Meeos square 29 - 1000 Brussel

Onderwerp akte : Oprichting van een verenigingzonder winstoogmerk (vzw)

Vereniging voor de bestrijding van verzekeringsfraude

"New Alfa Belgium"

Oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk (vzw)

Statuten

De volgende stichtende leden:

" KBC Verzekeringen, Professor Van Overstraeten plein 2, 3000 Leuven vertegenwoordigd door Marc t=uben, directeur schadeverzekeringen en strategie

" Mercator Verzekeringen, Posthofbrug 14, 2600 Antwerpen (Berchem) vertegenwoordigd door Michel Croonenberghs, directeur schade schadeverzekeringen

" Delta Lloyd Life, Fonsnylaan 39, 1060 Brussel vertegenwoordigd door Geert Maelfait, compliance Manager

" Sobegas, Belliardstraat 4-6, 1040 Brussel vertegenwoordigd door J.P. Follet, secretaris generaal

" Scor Global Life Belux, bd Brand whitlocklaan 87, 1200 Brussels vertegenwoordigd door Annie Laforet, exécutive vice-president

stemmen er onderhands mee in een vereniging zonder winstoogmerk op te richten met als naam "Vereniging voor de bestrijding van verzekeringsfraude", afgekort "New Alfa Belgium", waarvan de statuten als volgt worden opgemaakt.

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen.

Artikel 1 - Benaming

Er wordt een vereniging zonder winstoogmerk (hierna de "Vereniging" te noemen) met als naam "Vereniging voor de bestrijding van verzekeringsfraude", afgekort "New Alfa Belgium".

Artikel 2 -- Maatschappelijke zetel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

r

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

n

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Square de Meeus 29, 1000 Brussel, gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3  Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Het boekjaar begint op één januari en eindigt op 31 december.

Hoofdstuk il  Doelen van de Vereniging Artikel 4 - Doelen

De vereniging heeft tot doel elke activiteit te promoten in de strijd tegen verzekeringsfraude in de ruimste zin van het woord, met name door het stimuleren van de aanwezigheid van de verschillende actoren in het kader van deze strijd en het ter beschikking stellen van alle middelen voor het bereiken van dit doel.

Tevens biedt zij aan verzekeringsmaatschappijen een geïntegreerde dienst op het vlak van expertises en onderzoeken al dan niet onderworpen aan de wet van 19 juli 1991 tot regeling van het beroep van privé-detective.

De Vereniging richt met name een sectoraal coördinatieplatform op voor de coördinatie van verzekeringsonderzoeken. Het doel hiervan is aan verzekeringsmaatschappijen onafhankelijke prive-detectives ter beschikking te stellen om dergelijke onderzoeken uit te voeren.

De vereniging kan alle burgerlijke, roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren en, op welke wijze ook haar hulp of medewerking en bijdrage verlenen, aan ondernemingen of instellingen die dezelfde doelen nastreven of waarvan de activiteit bijdraagt of kan bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelen.

De vereniging kan alle activiteiten verrichten om rechtstreeks of onrechtstreeks bij te dragen aan de verwezenlijking van deze doelen. Zij kan bepaalde uitvoerende taken toekennen aan verwerkers, met inachtneming van de bepalingen dienaangaande, met name de wet van 8 december 1992 betreffede de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens

Hoofdstuk III  Leden

Artikel 5  Leden

De Vereniging heeft ten minste drie leden.

Naast de stichtende leden kunnen worden erkend als leden:

-de verzekeringsondernemingen in de zin van artikel 2 van de wet van 9 juli 1975 betreffende de controle der verzekeringsondernemingen en hun algemene mandataris;

-Belgische of buitenlandse verenigingen die de doelen nastreven vastgesteld in artikel 4. Artikel 6 - Lidmaatschap en ledenregister

De raad van bestuur kent de hoedanigheid van lid toe na te hebben vastgesteld dat de kandidaat voldoet aan de eisen in artikel 5. De kandidaatstellingen worden schriftelijk ingediend bij de zetel van de Vereniging. De raad van bestuur beslist binnen zestig dagen.

De raad van bestuur kan, zonder zijn beslissing te motiveren, de hoedanigheid van lid aan een kandidaat weigeren.

De raad van bestuur houdt een register van de leden van de Vereniging bij.

Artikel 7 Ontslag van de leden

Elk lid is vrij om zich terug te trekken uit de vereniging. Het ontslag moet aan de voorzitter gericht worden, schriftelijk met ontvangstbewijs of per aangetekende brief. Indien het gemeld wordt vábr 1 oktober, dan gaat het ontslag in aan het einde van het lopende boekjaar. Indien het gemeld wordt na 1 oktober, dan gaat het ontslag

~

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

in aan het einde van het volgende boekjaar. Tijdens de duur van de opzeggingstermijn heeft het aftredende lid nog steeds de rechten en verplichtingen die inherent zijn aan zijn hoedanigheid van lid.

Het aftredend lid blijft gehouden tot de betaling van de bijdragen en de eventuele bijkomende lasten voor de gehele periode waarin hij lid was, hierin begrepen de opzeggingstermijn.

Artikel 8  Aftredende leden

De raad van bestuur kan de rechten van een lid schorsen:

-waarvan de ontbinding werd uitgesproken;

-dat zijn bijdrage niet betaald heeft na een ingebrekestelling via een aangetekende brief die zonder gevolg gebleven is gedurende zes weken vanaf de datum van verzending.

De raad van bestuur roept een algemene vergadering bijeen die verzocht zal worden zich uit te spreken over de eventuele uitsluiting van het geschorste lid, in overeenstemming de modaliteiten van artikel 9.

Artikel 9 - Uitsluiting

Afgezien van de gevallen ais bedoeld in artikel 8 kan elk lid van de Vereniging worden uitgesloten indien het niet langer voldoet aan de voorwaarden die zijn lidmaatschap rechtvaardigen of indien het ernstig tekort komt aan de verplichtingen die krachtens deze statuten op hem rusten of indien hij opzettelijk de verwezenlijking van het doel van de Vereniging belemmert. De uitsluiting wordt uitgesproken door de algemene vergadering met een tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De uitsluiting begint op de datum van de uitspraak. Het lid waartegen een uitsluitingsmaatregel wordt uitgesproken wordt verzocht zijn eventuele verweermiddelen voor te stellen op de algemene vergadering. Het uitgesloten lid blijft gehouden tot de betaling van de vervallen bijdragen.

Artikel 10 - Gevolgen van het ontslag of de uitsluiting

Leden van de Vereniging die, om welke reden dan ook, deze hoedanigheid verliezen, hebben geen recht op de activa van de vereniging.

Hoofdstuk IV  Financiering van de Vereniging

Artikel 11  Bijdrage van de leden

De leden zijn verplicht bij te dragen aan de financiering van de Vereniging door het betalen van een bijdrage. De algemene vergadering bepaalt, bij de vaststelling van de begroting, het totale bedrag van de door de leden te betalen bijdragen.

De door ieder lid te betalen bijdragen wordt vastgesteld door de raad van bestuur, in voorkomend geval op basis van de criteria vermeld in het huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 31 van deze statuten.

De door een lid te betalen jaarlijkse bijdrage kan in geen geval hoger zijn dan 10.000 euro.

De raad van bestuur kan dit bedrag ieder jaar indexeren op basis van het indexcijfer der consumptieprijzen (vertrekindex: december 2010).

Artikel 12 - Bijdrage te betalen door privédetectives-leden

Prive-detectives die toetreden tot het sectoraal platform voor de coördinatie van verzekeringsonderzoeken dienen eveneens bij te dragen aan de financiering van de Vereniging door de betaling van een ingangsrecht waarvan het bedrag door de raad van bestuur wordt vastgesteld, doch dat niet hoger kan zijn dan ¬ 2.000.

De raad van bestuur kan dit bedrag ieder jaar indexeren op basis van het indexcijfer der consumptieprijzen (vertrekindex: december 2010).

Artikel 13  Invordering van de bijdragen

De bijdragen bedoeld in de artikelen 11 en 12 worden geïnd door de Vereniging of, in haar opdracht, door ieder andere daartoe bevoegde instelling.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Aan de leden en de privédetectives die niet in orde zijn met hun betalingen wordt de toegang tot het sectoraal coördinatieplatform van de verzekeringsonderzoeken ontzegd.

Hoofdstuk V  Structuur van de Vereniging

Artikel 14

De Vereniging is samengesteld uit:

- de algemene vergadering;

-de raad van bestuur;

-de voorzitter en de ondervoorzitter;

-de persoon of personen die verantwoordelijk zijn voor het dagelijks bestuur;

-in voorkomend geval, de commissaris of commissarissen.

A.De algemene vergadering

Artikel 15 - Bevoegdheden

De algemene vergadering beschikt over de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk door de wet of de statuten worden toegekend.

Voor de volgende doeleinden is een beraadslaging van de algemene vergadering nodig:

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-indien van toepassing, de benoeming en de afzetting van de commissaris of commissarissen en de

vaststelling van hun vergoeding indien een vergoeding wordt toegekend;

-de kwijting aan de bestuurders en aan de commissaris of commissarissen;

-de goedkeuring van de budgetten en de rekeningen;

-de vrijwillige ontbinding van de Vereniging;

-de uitsluiting van een lid;

-de omvorming van de vereniging tot een vennootschap met sociaal oogmerk;

-in voorkomend geval, de invoering van een huishoudelijk reglement.

Artikel 16 - Bijeenroeping

De algemene vergadering komt bijeen op schriftelijke uitnodiging van de Voorzitter of, in voorkomend geval, de ondervoorzitter of twee bestuurders. De uitnodigingen worden per post of e-mail naar de leden gestuurd ten minste acht kalenderdagen vôór de vergadering; zij maken melding van de agenda. Elk door een vijfde van de leden ondertekend voorstel dient op de agenda geplaatst te worden.

De vergadering kan alleen beraadslagen over punten op de agenda, tenzij alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en een meerderheid van tweederde ermee instemt.

De algemene vergadering moet worden bijeengeroepen binnen vijftien dagen wanneer een vijfde van de leden hierom verzoekt.

Er wordt minstens ieder jaar een algemene vergadering gehouden.

Artikel 17  Samenstelling en besluitvorming

De algemene vergadering is samengesteld uit de leden van de Vereniging. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij verhindering, door de ondervoorzitter.

Elk lid wijst een effectieve gevolmachtigde en een plaatsvervangende gevolmachtigde aan om hem op de vergadering te vertegenwoordigen, de ene bij ontstentenis van de andere. Elk aldus vertegenwoordigd lid kan maximum twee volmachten krijgen van andere leden.

Alle leden hebben een gelijk stemrecht, waarbij ieder over één stem beschikt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

De beslissingen worden genomen met een meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten er anders over beslissen.

Bij staking van stemmen wordt het voorstel van beslissing als verworpen beschouwd. Artikel 18 - Bekendmaking van de beslissingen

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in een register van de verenigingsakten in de vorm van notulen, ondertekend door de voorzitter of door de secretaris en door twee bestuurders. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel. De notulen worden naar de leden gestuurd.

Derden die hun gewettigd belang rechtvaardigen kunnen om uittreksels verzoeken met betrekking door punten die hen aanbelangen. Deze uittreksels worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

B.De raad van bestuur

Artikel 19 - Bevoegdheden

De raad van bestuur zorgt voor de werking van de Vereniging en stelt het beleid vast dat gevolgd dient te worden om zoals vermeld in artikel 4 van de huidige statuten de doelen van de Vereniging te bereiken. Hij beschikt hiertoe over de meest uitgebreide bevoegdheden, met uitzondering van de bevoegdheden die bij wet en bij de statuten worden voorbehouden aan andere organen.

De raad van bestuur benoemt de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de persoon/personen belast met het dagelijks bestuur.

Artikel 20 - Samenstelling

De raad van bestuur bestaat uit minimum drie en maximum tien bestuurders, benoemd door de algemene vergadering voor een hemieuwbare termijn van drie jaar. Het aantal bestuurders is steeds lager dan het aantal gewone leden. Dit aantal is gelijk aan twee indien de Vereniging slechts drie leden telt.

Alleen vertegenwoordigers afkomstig uit leden van de vereniging kunnen als bestuurders gekozen worden. Nochtans worden ten hoogste twee bestuurders aangeduid door de algemene vergadering op voorstel van de Fraude commissie van Assuralia, die eventueel niet vertegenwoordiger zijn.

De raad van bestuur gaat over tot de voorlopige vervanging van zijn overleden of ontslagnemende leden. Deze voorlopige benoemingen worden goedgekeurd door de eerste algemene vergadering volgend op de beslissing van de raad. De aldus benoemde leden van de raad van bestuur voltooien het mandaat van de leden welke ze vervangen.

Het mandaat van bestuurder kan door de algemene vergadering steeds worden ingetrokken. Artikel 21  Begrotingen en rekeningen

De raad van bestuur legt elk jaar, ter goedkeuring, aan de algemene vergadering de rekeningen voor van het vorige boekjaar alsook de ontwerpbegroting voor het volgende boekjaar.

In voorkomend geval worden de rekeningen vooraf ter controle voorgelegd aan één of meerdere commissarissen die door de algemene vergadering worden aangewezen onder de leden van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren.

Artikel 22 - Besluitvorming

De raad van bestuur komt samen op uitnodiging van de voorzitter of, in voorkomend geval, de ondervoorzitter, zo vaak als nodig in het belang van de Vereniging. Het wordt ook samengeroepen op verzoek van twee bestuurders. Behalve voor noodsituaties, worden de oproepingen via de post of per e-mail verstuurd, ten minste acht kalenderdagen vóór de vergadering. De agenda wordt bij de oproepingen gevoegd.

De raad beraadslaagt op geldige wijze als de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere.

De beslissingen worden genomen bij meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel als verworpen beschouwd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur kan àlleen beraadslagen over de punten op de agenda, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en een tweederde meerderheid ermee instemt.

In uitzonderlijke omstandigheden, in dringende gevallen en in het belang van de vereniging, kunnen de beslissingen van de raad van bestuur schriftelijk genomen worden, mits de beslissing unaniem wordt goedgekeurd door de leden van de raad.

De bestuurders dienen de vertrouwelijkheid van de beraadslagingen en van de hen in het kader van hun mandaat meegedeelde informatie te eerbiedigen.

Artikel 23 - Vertegenwoordiging

De raad van bestuur vertegenwoordigt de Vereniging tegenover en voor het gerecht, als eiser of als verweerder.

De Vereniging kan ook vertegenwoordigd worden in de betrekkingen met derde partijen en voor het gerecht door twee bestuurders die gezamenlijk optreden. Deze bestuurders worden benoemd door de raad van bestuur.

De raad van bestuur of de personen gemachtigd om de Vereniging te vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden aanwijzen die, binnen de grenzen van hun volmacht, de Vereniging kunnen verbinden.

Artikel 24 - Optekening van de beslissingen

De beslissingen van de raad van bestuur worden opgetekend in een register van de verenigingsakten in de vorm van notulen, ondertekend door de voorzitter en door de secretaris. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel. De notulen worden naar de bestuurders gestuurd.

C.De voorzitter en de ondervoorzitter

Artikel 25 - Aanwijzing

De raad van bestuur kiest onder zijn leden voor een termijn van drie jaar een voorzitter en een ondervoorzitter. Het mandaat van de voorzitter en de ondervoorzitter kan, aan het einde van hun mandaat, verlengd worden indien ze bestuurder blijven of herverkozen worden als bestuurder.

Wanneer de voorzitter of de ondervoorzitter in de loop van zijn mandaat ontslag neemt of overlijdt, dan wordt hij door de raad van bestuur vervangen. De aldus aangewezen voorzitter of ondervoorzitter voltooit het mandaat van degene die hij vervangt.

Artikel 26 - Bevoegdheden

De voorzitter zit de vergaderingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur voor. Het stelt de agenda ervan vast, onverminderd het recht van elke beheerder om punten toe te voegen aan de agenda.

Bij verhindering wordt hij vervangen door de ondervoorzitter of, indien deze verhinderd is, door de oudste bestuurder. Als meerdere beheerders dezelfde anciënniteit hebben, dan vervangt de oudste van hen de voorzitter.

D. De secretaris

Artikel 27  Aanwijzing en bevoegdheden

De raad van bestuur wijsteen secretaris aan die de vergaderingen van de raad bijwoont en het secretariaat ervan verzorgt. Ais de secretaris niet de hoedanigheid van bestuurder heeft, dan woont hij de vergaderingen bij zonder stemrecht. Hij dient de vertrouwelijkheid van de beraadslagingen en van de hem in het kader van zijn mandaat meegedeelde informatie te eerbiedigen.

De secretaris kan de of één van de personen zijn die belast is/zijn met het dagelijks bestuur.

p.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

E.De persoon of personen belast met het dagelijks bestuur

Artikel 28 - Aanwijzing

De raad van bestuur kan de bevoegdheden in verband met het dagelijks bestuur delegeren aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurders. Als hij meerdere personen aanwijst, dan treden deze gezamenlijk op.

Artikel 29 - Bevoegdheden

Het dagelijks bestuur is de bevoegdheid om bestuurshandelingen te verrichten die niet buiten de behoeften vallen van het dagelijks leven van de Vereniging of buiten de bevoegdheden die, zowel vanwege hun geringe belang als vanwege de noodzaak van een spoedige oplossing, niet de interventie van de raad van bestuur rechtvaardigen.

Ter indicatie, het dagelijks bestuur omvat de bevoegdheid om de volgende handelingen te verrichten, mits zij niet hoger zijn dan een bedrag van ¬ 2.500 per transactie, beslissing of betaling:

-alle noodzakelijke of nuttige maatregelen nemen voor het uitvoeren van de beslissingen van de raad van bestuur;

-de dagelijkse briefwisseling ondertekenen;

-alle geldbedragen, documenten en goederen van welke aard ook opeisen, invorderen en ontvangen en dienaangaande kwitantie verlenen;

-alle betalingen doen;

-enigerlei contracten afsluiten met enigerlei onafhankelijke dienstverlener of enigerlei leverancier van de vereniging, hierin begrepen enigerlei verzekeringsmaatschappij, kredietinstelling of beleggingsondememing;

-enigerlei prijsoffertes opmaken en aanvaarden, enigerlei bestellingen plaatsen en aanvaarden en enigerlei contracten afsluiten inzake de aankoop of verkoop van roerende of onroerende goederen, hierin begrepen alle financiële instrumenten;

-alle ontvangstbewijzen voor naar de vereniging gestuurde aangetekende brieven, documenten of pakjes ondertekenen.

Handelingen van meer dan ¬ 2.500 moeten medeondertekend worden ondertekend door twee bestuurders.

De persoon of personen verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur geven rekenschap van hun bestuur aan de raad van bestuur, met name bij de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening.

Hoofdstuk VI - Statutenwijziging- Ontbinding

Artikel 30  Statutenwijziging en ontbinding

De algemene vergadering kan deze statuten wijzigen of de Vereniging ontbinden in overeenstemming niet de geldende wetsbepalingen.

Bij een vrijwillige ontbinding wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hij hun bevoegdheden. De netto-activa van de ontbonden vereniging wordt toegewezen aan de organisatie of aan de organisaties die de vereniging opvolgen of, bij gebreke daarvan, aan (een) organisatie(s) die gelijkaardige of soortgelijke doelen nastreven als de Vereniging. De beslissing tot bestemming van het vermogen wordt genomen door de algemene vergadering of bij ontstentenis door de vereffenaar.

Hoofdstuk VII - Slot- en overgangsbepalingen

Artikel 31  Huishoudelijk reglement

Deze statuten kunnen aangevuld en verduidelijkt worden door een huishoudelijk reglement dat is goedgekeurd door de algemene vergadering.

Artikel 32  Wet van 27 juni 1921

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Voor alles wat niet uitdrukkelijk is vastgesteld in deze statuten of het huishoudelijk reglement is de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.



Artikel 33  Overgangsbepaling

ln afwijking van artikel 3 begint het eerste boekjaar van de Vereniging op de dag van haar oprichting en eindigt het op 31 december van het volgende jaar.

*

Gedaan te Brussel, in 2 originele exemplaren, op 15 december 2010.

Handtekeningen:

De algemene oprichtingsvergadering heeft als bestuurders de volgende personen aangeduid:

- Michel Croonenberghs geboren te Antwerpen° 20.12.1952 gedomicilieerd E.Pacellilaan 12 - 2650 Edegem - Geert Maelfait geboren te Kortrijk °14.12.1958 gedomicilieerd Koorntas 2 - 8501 Kortrijk-Heule

- Annie Laforet geboren te st Agathe Berchem °15.07.1966 gedomicilieerd Pleinstraat 21 - 1390 Archennes - Daniel Fraie geboren te Charleroi ° 09.04.1960 gedomicilieerd Pachisstraat 11 - 1348 Louvain la Neuve

Tijdens de vergadering van 15 december 2010, heeft de raad van bestuur de volgende personen benoemd:

- Voorzitter: Michel Croonenberghs

- Vice -voorzitter: Daniel Frala

- Secretaris (belast met het dagelijkse bestuur): Benoît Montens !Ct' oosterwyck geboren op

03/09/1962,wonende té . jagersstraat 102 1933 Zaventem

~





Daniel Frala

Vice-voorzitter

Bestuuder

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Vbor- behouden aan het Belgisch Staatsbiad

01/03/2011
ÿþMOD 2.2

Wole

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

Réserve

au

Monitet

belge

IIII

*iio3asea*

BRUXELLES

2011

Greffe

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

N° d'entreprise : A $33 843 890

Dénomination

(en entier) : Association pour la lutte contre la fraude à l'assurance

(en abrégé) : New Alfa Belgium

Forme juridique : Asbi

Siège : square de Meeûs 29 - 1000 Bruxelles

Objet de l'acte : Constitution d'une association sans but lucratif (asbl)

Association pour la lutte contre la fraude à l'assurance

«New Alfa Belgium»

Création d'une association sans but lucratif (asbl)

Statuts

Les membres fondateurs suivants:

" KBC Verzekeringen, Professor Roger Van Overstraeten plein 2, 3000 Louvain représentée par Marc Euben, Directeur sinistres et stratégie

" Mercator Verzekeringen, Posthofbrug 14, 2600 Anvers (Berchem) représentée par Michel Croonenberghs, directeur sinistres assurances de dommages

" Delta Lloyd Life, avenue Fonsny 38, 1060 Bruxelles représentée par Geert Maelfait, Compliance Manager

" Sobegas scrl, rue Belliard 4 -6, 1040 Bruxelles représentée par J.P. Follet, Secrétaire général

" Scor Global Life Belux, Bld Brand Whitlock 87, 1200 Bruxelles représentée par A. Laforet, executive vice-président

conviennent, sous seing privé, de créer une association sans but lucratif dénommée « Association pour la lutte contre la fraude à l'assurance », en abrégé « New Alfa Belgium » dont les statuts sont établis comme suit.

Chapitre Ier  Dispositions générales

Article 1er - Dénomination

Il est constitué une association sans but lucratif (ci-après « l'Association ») dénommée « Association pour la lutte contre la fraude à l'assurance », en abrégé « New Alfa Belgium ».

f f

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

it4o0 2.2

Article 2  Siège social

Le siège social est établi square de Meeûs 29 à 1000 Bruxelles, arrondissement judiciaire de Bruxelles.

Article 3  Durée

L'Association est constituée pour une durée illimitée. L'exercice commence le premier janvier et se termine le trente-et-un décembre.

Chapitre Il  Buis de l'Association

Article 4 - Buts

L'association a pour but de promouvoir toute activité visant à lutter contre la fraude à l'assurance au sens le plus large du terme, notamment en favorisant la mise en présence des différents acteurs de cette lutte et en organisant la mise à disposition de tous moyens utiles à l'accomplissement de cet objectif.

Elle offre également aux entreprises d'assurance un service intégré en matière d'expertises et d'enquêtes soumises ou non à la loi du 19 juillet 1991 organisant la profession de détective privé.

L'Association met notamment sur pied une plate-forme sectorielle de coordination des enquêtes d'assurance. Celle-ci a pour objet de mettre à la disposition des entreprises d'assurances des détectives privés indépendants afin de réaliser de telles enquêtes.

L'association peut accomplir toute opération civile, mobilière ou immobilière et accorder son aide ou sa collaboration et participation, par tout moyen, à des entreprises ou organisme poursuivant les mêmes buts ou dont l'activité contribuerait ou pourrait contribuer à la réalisation de ceux-ci.

L'association peut exercer toute activité de nature à contribuer directement ou indirectement à la réalisation de ces buts. Elle peut confier certaines tâches d'exécution à des sous-traitants, dans le respect des dispositions légales en la matière, notamment la loi du 8 décembre 1992 sur fa protection de la vie privée à l'égard des traitements de données à caractère personnel.

Chapitre III -- Membres

Article 5  Membres

L'Association comprend au minimum trois membres.

Outre les membres fondateurs, peuvent être agréées en qualité de membres :

-les entreprises d'assurances au sens de l'article 2 de la loi du 9 juillet 1975 relative au contrôle des entreprises d'assurances et leur mandataire général;

-les associations belges ou étrangères poursuivant les buts définis à l'article 4.

Article B  Affiliation et registre des membres

Le conseil d'administration attribue la qualité de membre après avoir vérifié que le candidat répond aux conditions requises à l'article 5. Les candidatures sont introduites par écrit au siège de l'Association. Le conseil d'administration statue dans les soixante jours.

Le conseil d'administration peut, sans motiver sa décision, refuser la qualité de membre à un candidat. Le conseil d'administration tient un registre des membres de l'Association.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD-2.2

Article 7  Démission des membres

Tout membre est libre de se retirer de l'Association. La démission doit être adressée au président, par écrit avec accusé de réception ou par lettre recommandée. Si elle est notifiée avant le 1er octobre, la démission prend effet à la fin de l'exercice social en cours. Si elle est notifiée après le 1er octobre, elle prend effet à la fin de l'exercice social suivant. Pendant la durée du préavis, le membre démissionnaire continue à bénéficier des droits et à assumer les obligations inhérentes à sa qualité de membre.

Le membre démissionnaire reste débiteur des cotisations et des charges complémentaires éventuelles dues pour l'ensemble de la période durant laquelle il a été membre, en ce compris la durée du préavis.

Article 8  Membres démissionnaires

Le conseil d'administration peut suspendre les droits d'un membre :

-dont la dissolution a été prononcée ;

-qui n'a pas payé sa cotisation après une mise en demeure faite par lettre recommandée restée sans suite pendant six semaines à partir de sa date d'envoi.

Le conseil d'administration convoque une assemblée générale qui sera invitée à se prononcer sur l'exclusion éventuelle du membre suspendu, conformément aux modalités définies à l'article 9.

Article 9 - Exclusion

Outre les cas prévus à l'article 8, tout membre peut être exclu de l'Association s'il ne remplit plus les conditions qui ont justifié son affiliation ou s'il manque gravement aux obligations qui lui incombent en vertu des présents statuts ou s'il entrave volontairement la réalisation du but de l'Association. L'exclusion est prononcée par l'assemblée générale statuant à la majorité des deux tiers des voix des membres présents ou représentés.

L'exclusion prend cours à la date du prononcé. Le membre contre lequel une mesure d'exclusion est proposée est invité à présenter ses moyens de défense éventuels à l'assemblée générale. Le membre exclu reste débiteur des cotisations échues.

Article 10  Conséquence de la démission ou de l'exclusion

Tout membre de l'Association qui perd cette qualité, pour quelque motif que ce soit, n'a aucun droit sur les avoirs de l'Association.

Chapitre IV  Financement de l'Association

Article 11  Cotisations des membres

Les membres sont tenus de contribuer au financement de l'Association par le paiement d'une cotisation. L'assemblée générale détermine, lorsqu'elle arrête le budget, le montant global des cotisations à payer par les membres.

La cotisation à payer par chaque membre est fixée par le conseil d'administration, le cas échéant sur la base des critères repris dans le règlement d'ordre intérieur visé à l'article 31 des présents statuts.

En aucun cas la cotisation annuelle à payer par un membre ne peut dépasser 10.000 ¬

Le conseil d'administration peut indexer ce montant chaque année en fonction de l'indice des prix à la consommation (indice de départ : décembre 2010).

Article 12  Contribution à payer par les détectives privés adhérents

Les détectives privés qui adhèrent à la plate-forme sectorielle de coordination des enquêtes d'assurance sont également tenus de contribuer au financement de l'Association par le paiement d'un droit d'entrée dont le montant est fixé par le conseil d'administration sans pouvoir dépasser 2.000 ¬ .

t

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Le conseil d'administration peut indexer ce montant chaque année en fonction de l'indice des prix à la consommation (indice de départ : décembre 2010).

Article 13 -- Recouvrement des cotisations et des contributions

Les cotisations visées aux articles 11 et 12 sont collectées par l'Association ou, pour le compte de celle-ci, par tout autre organisme mandaté à cette fin.

Les membres et les détectives privés qui ne sont pas en ordre de paiement se voient refuser l'accès à la plate-forme sectorielle de coordination des enquêtes d'assurance.

Chapitre V  Structure de l'Association

Article 14

L'Association est composée:

- de l'assemblée générale ;

-du conseil d'administration ;

-du président et du vice-président ;

-de fa ou des personnes chargées de la gestion journalière ;

-le cas échéant, du ou des commissaires.

A.L'assemblée générale

Article 15 - Pouvoirs

L'assemblée générale possède les pouvoirs qui lui sont expressément reconnus par la loi ou par les statuts.

Une délibération de l'assemblée générale est nécessaire pour les objets suivants :

-la modification des statuts ;

-la nomination et la révocation des administrateurs ;

-le cas échéant, la nomination et la révocation du ou des commissaires et la fixation de leur rémunération

dans le cas où une rémunération est attribuée;

-la décharge aux administrateurs et au(x) commissaire(s) ;

-l'approbation des budgets et des comptes;

-la dissolution volontaire de l'Association ;

-l'exclusion d'un membre ;

-la transformation de l'association en société à finalité sociale ;

-le cas échéant, l'adoption d'un règlement d'ordre intérieur.

Article 16 - Convocation

L'assemblée générale se réunit sur convocation écrite du président ou, le cas échéant, du vice-président ou de deux administrateurs. Les convocations sont envoyées par courrier postal ou électronique aux membres au moins huit jours calendrier avant la réunion ; elles contiennent l'ordre du jour. Toute proposition signée par un cinquième des membres doit être portée à l'ordre du jour.

L'assemblée ne peut délibérer que sur des points prévus à l'ordre du jour, sauf si tous les membres sont présents ou représentés et qu'une majorité des 2 tiers y consent.

L'assemblée générale doit être convoquée dans les quinze jours lorsqu'un cinquième des membres en fait la demande.

Il est tenu au moins une assemblée générale chaque année.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MO© 2.2

Article 17  Composition et décision

L'assemblée générale est constituée des membres de l'Association. Elle est présidée par le président ou, en cas d'empêchement, par le vice-président ou à défaut par le membre le plus âgé.

Chaque membre désigne un mandataire effectif et un mandataire suppléant pour l'y représenter, l'un à défaut de l'autre. Chaque membre ainsi représenté peut recevoir un maximum de deux procurations d'autres membres.

Tous les membres ont un droit de vote égal, chacun disposant d'une voix.

Les résolutions sont prises à la majorité des voix des membres présents ou représentés, sauf dans les cas où la loi ou les statuts en décident autrement.

En cas de partage des voix, la proposition de résolution est considérée comme rejetée.

Article 18 - Publicité des décisions

Les décisions de l'assemblée générale sont consignées dans un registre des actes de l'association, sous forme de procès-verbaux, signés par le président et par le secrétaire ou par deux administrateurs. Ce registre est conservé au siège social. Les procès-verbaux sont envoyés aux membres.

Les tiers justifiant d'un intérêt peuvent demander des extraits relatifs à des points qui les concernent, signés par le président et le secrétaire.

B.Le conseil d'administration

Article 19 - Pouvoirs

Le conseil d'administration assure le fonctionnement de l'Association et définit la politique à suivre dans le cadre de ses buts tels que définit à l'article 4 des présents statuts. Il dispose à cet effet des pouvoirs les plus étendus, à l'exception de ceux réservés par la loi et par tes statuts à d'autres organes.

Le conseil d'administration désigne le président, le vice-président, le secrétaire et la ou les personnes chargées de la gestion journalière.

Article 20 - Composition

Le conseil d'administration est composé de minimum trois et de maximum dix administrateurs, désignés par l'assemblée générale pour un terme renouvelable de trois ans. Le nombre d'administrateurs est toujours inférieur au nombre de membres. Il est égal à deux si l'Association ne compte que trois membres.

Ne peuvent être élus comme administrateurs que des représentants issus de membres de l'association. Toutefois, au maximum deux administrateurs éventuellement non représentants sont désignés par l'assemblée générale sur proposition de la commission fraude d'Assuralia.

Le conseil d'administration procède à titre provisoire au remplacement de ses membres décédés ou démissionnaires. Ces désignations provisoires sont approuvées par la première assemblée générale qui suit la décision du conseil. Les membres du conseil d'administration ainsi désignés achèvent le mandat de ceux qu'ils remplacent.

Le mandat d'administrateur est toujours révocable par l'assemblée générale.

Article 21  Budgets et comptes

Le conseil d'administration soumet chaque année à l'assemblée générale, pour approbation, les comptes de l'exercice qui précède ainsi que le projet de budget pour l'exercice suivant.

Le cas échéant, les comptes sont préalablement soumis à la vérification d'un ou de plusieurs commissaires désignés par l'assemblée générale parmi les membres de l'Institut des réviseurs d'entreprise.

"

fuioD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Article 22 - Décision

Le conseil d'administration se réunit sur convocation du président ou, le cas échéant, du vice-président, aussi souvent que l'exigent les intérêts de l'Association. Il est également convoqué lorsque deux administrateurs le demandent. Sauf urgence, les convocations sont envoyées, par courrier postai ou électronique, au moins huit jours calendrier avant la réunion. L'ordre du jour est joint à la convocation.

Le conseil d'administration délibère valablement si la moitié des administrateurs sont présents ou représentés. Un administrateur peut se faire représenter par un autre.

Les décisions sont prises à la majorité des voix présentes et représentées. En cas de partage des voix, la proposition est considérée comme rejetée.

Le conseil d'administration ne peut statuer que sur les points inscrits à l'ordre du jour sauf si tous les administrateurs sont présents et qu'une majorité des 2 tiers y consent.

Dans des circonstances exceptionnelles, lorsque l'urgence et l'intérêt de l'association l'exigent, les décisions du conseil d'administration peuvent être prises par écrit, pour autant que ia décision recueille un accord unanime des membres du conseil.

Les administrateurs sont tenus de respecter la confidentialité des délibérations et des informations qui leur sont communiquées dans le cadre de leur mandat.

Article 23 - Représentation

Le conseil d'administration représente l'Association vis-à-vis des tiers ainsi qu'en justice, en tant que demandeur ou en tant que défendeur.

L'Association peut également être représentée à l'égard des tiers et en justice par deux administrateurs agissant conjointement. Ces administrateurs sont désignés par le conseil d'administration.

Le conseil d'administration ou les personnes habilitées à représenter l'Association peuvent désigner des mandataires qui, dans les limites de leur mandat, peuvent engager l'Association.

Article 24 -- Consignation des décisions

Les décisions du conseil d'administration sont consignées dans un registre des actes de l'Association, sous forme de procès-verbaux, signés par le président et par le secrétaire. Ce registre est conservé au siège social. Les procès-verbaux sont envoyés aux administrateurs.

C.Le président et le vice-président

Article 25 - Désignation

Le conseil d'administration élit parmi ses membres un président et un vice-président pour un terme de trois ans. Le président et le vice-président peuvent, à l'issue de leur mandat, être reconduits dans leurs fonctions s'ils demeurent ou sont réélus administrateurs.

Lorsque le président ou le *vice-président démissionne ou décède au cours de son mandat, le conseil d'administration procède à son remplacement. Le président ou le vice-président ainsi désigné achève le mandat de celui qu'il remplace.

Article 26  Pouvoirs

Le président préside les réunions de l'assemblée générale et du conseil d'administration. Il en fixe l'ordre du jour, sans préjudice du droit de tout administrateur de faire ajouter des points à cet ordre du jour.

En cas d'empêchement, il est remplacé par le vice-président ou, en cas d'empêchement de ce dernier, par l'administrateur le plus âgé.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOO 2,2

D.Le secrétaire

Article 27  Désignation et attributions

Le conseil d'administration désigne un secrétaire qui assiste aux réunions du conseil dont il assume le secrétariat. Si le secrétaire n'a pas la qualité d'administrateur, il assiste aux réunions sans voix délibérative. Il est tenu de respecter la confidentialité des délibérations et des informations qui lui sont communiquées dans le cadre de son mandat.

Le secrétaire peut être la ou une des personnes chargées de la gestion journalière.

E.La ou les personnes chargées de la gestion journalière

Article 28  Désignation

Le conseil d'administration peut déléguer les pouvoirs liés la gestion journalière à une ou plusieurs personnes, administrateurs ou non. S'il désigne plusieurs personnes, celles-ci agissent conjointement.

Article 29 - Pouvoirs

La gestion journalière est le pouvoir d'accomplir des actes d'administration ne dépassant pas les besoins de la vie quotidienne de l'Association ou ceux qui, en raison tant de leur peu d'importance que de la nécessité d'une prompte solution, ne justifient pas l'intervention du conseil d'administration.

A titre indicatif, la gestion journalière comprend le pouvoir d'accomplir les actes suivants pour autant qu'ils n'excèdent pas un montant de 2.500 ¬ par opération, décision ou paiement concerné :

-prendre toute mesure nécessaire ou utile à la mise en oeuvre des décisions du conseil d'administration ;

-signer la correspondance journalière ;

-réclamer, toucher et recevoir toutes sommes d'argent, tous documents et biens de toutes espèces et en

donner quittance ;

-effectuer tous paiements ;

-conclure tout contrat avec tout prestataire de services indépendant ou fournisseur de l'association, en ce

compris toute entreprise d'assurances, établissement de crédit ou entreprise d'investissement ;

-faire et accepter toute offre de prix, passer et accepter toute commande et conclure tout contrat concernant

l'achat ou la vente de tout bien meuble ou immeuble, en ce compris tous instruments financiers ;

-signer tous reçus pour des lettres recommandées, documents ou colis adressés à l'association.

Les actes excédant 2.500 ¬ doivent être contresignés par deux administrateurs.

La ou les personnes chargées de la gestion journalière rendent compte de leur gestion au conseil d'administration, notamment à l'occasion de l'approbation du budget et des comptes annuels.

Chapitre VI  Modifications des statuts - Dissolution

Article 30  Modification des statuts et dissolution

L'assemblée générale peut modifier les présents statuts ou dissoudre l'Association conformément aux dispositions légales en vigueur.

En cas de dissolution volontaire, l'assemblée générale désigne un ou plusieurs liquidateurs et détermine leurs pouvoirs. L'actif net de l'association dissoute est affecté à l'organisation ou aux organisations qui succèdent à l'association ou, à défaut, à une ou des organisations qui poursui(ven)t des buts similaires ou analogues à ceux de l'association. La décision d'affectation du patrimoine est prise par l'assemblée générale ou, à défaut, par les liquidateurs.

Chapitre VII  Disposition finales et transitoires

M002.2

Volet B - Suite

Article 31  Règlement d'ordre intérieur

Les présents statuts peuvent être complétés et précisés par un règlement d'ordre intérieur approuvé par l'assemblée générale.

'Réservé

' au Moniteur

belge

Article 32  Loi du 27 juin 1921

Tout ce qui n'est pas expressément prévu par les présents statuts ou le règlement d'ordre intérieur est réglé par la loi du 27 juin 1921 sur les associations sans but lucratif.

Article 33  Disposition transitoire

Par dérogation à l'article 3, le premier exercice de l'Association commence le jour de sa création et s'achève le 31 décembre de l'année suivante.

Fait à Bruxelles, en 2 exemplaires originaux, le 15 décembre 2010.

Signatures :

L'assemblée générale constitutive a en outre désigné les personnes suivantes en tant qu'administrateur:

-Michel Croonenberghs né à Anvers °20.12.1952 domicilié Eugenio Pacellilaan 12 - 2650 Edegem

-Geert Maelfait né à Courtrai °14.12.1958 domicilié Koomtas 2 - 8501 Courtrai-Heule -Annie Laforet née à Berchem st Agathe *15.07.1968 domicilié rue de la Plaine 21 - 1390 Archennes

-Daniel Frala né à Charleroi °09.04.1960 domicilié rue du Pachis 11 - 138 Louvain la Neuve

Lors de sa réunion du 15 décembre 2010, le conseil d'adminsitration a procédé aux désignations suivantes:

-Président: Michel Croonenberghs

-Vice-président: Daniel Frala

-Secrétaire (en charge de la gestion journalière): Benoît Montens d ' oos terwyck né le

03/09/1962 et domicilié jagersstraat 102 1933 Zaventem.

Daniel Frala

Vice-président

Administrateur

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ASS. POUR LA LUTTE CONTRE LA FRAUDE A L'ASSU…

Adresse
SQUARE DE MEEUS 29 1000 BRUXELLES

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale