ADVOCATENKANTOOR KOEN WAGELMANS

Société en commandite simple


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR KOEN WAGELMANS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 845.158.426

Publication

23/04/2012
ÿþMod Word 11.1

1L.~_û ~~ I: ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Neerge'egd ter griffie der Rechtbank van Koophandel te Leuven, de 1 1 APR. 2912

DE GRIFFIER,

Griffie

11111 I~ I Iln nl II CII II II IN

*izo~eiia"

o,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Advocatenkantoor Koen Wagelmans (verkort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Grootveldstraat 18, 3400 Landen

(volledig adres)

Onderwerp akte ; Oprichting

ln het jaar 2092 op 19 maart 2012.

Tussen de comparanten:

1.Wagelmans Koen, geboren te Tienen op 24.05.1982, wonende te 3400 LANDEN, Grootveldstraat 18, nationaal nummer 82.05.24-177.84, beherende vennoot

2.Wagelmans Karlien, geboren te Tienen op 19.04.1979 wonende te 3400 LANDEN, Grootveldstraat 40, nationaal nummer 79.04.19-170.74, stille vennoot

Wordt bij deze akte vanaf heden een gewone commanditaire vennootschap (Comm V) opgericht.

De vennootschapsovereenkomst wordt aangegaan onder de volgende voorwaarden die ais statuten van de

vennootschap gelden.

ARTIKEL 1: NAAM

De maatschappelijke naam van de vennootschap luidt als volgt: "Advocatenkantoor Koen Wagelmans", onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding "gewone commanditaire vennootschap" of "Comm.V".

ARTIKEL 2: ZETEL

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 3400 LANDEN, Grootveldstraat 18.

De maatschappelijke zetel kan steeds gewijzigd worden door een éénparige beslissing van de

zaakvoerders.

De zaakvoerders zijn gemachtigd bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen op te richten, zowel in België als

in het buitenland.

ARTIKEL 3: DUUR

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur, Iedere vennoot kan ten allen tijde een einde stellen aan zijn vennootschapsverbintenis mits inachtneming van een opzeggingstermijn van S maanden. De opzegging dient per aangetekend schrijven meegedeeld te worden aan de andere vennoten.

In geval van overlijden van één van de vennoten of opzegging door één van de vennoten blijft de vennootschap bestaan, tenzij met éénparigheid tot de ontbinding van de vennootschap wordt besloten,

ARTIKEL 4: DOEL

De vennootschap heeft de uitbouw van een hoogwaardig advocatenkantoor tot doel in de meest ruime opvatting.

Het in gemeenschappelijk advocatenkantoor uitoefenen van het vrij beroep van advocaat via de vennoten en van alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het occasioneel

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

verstrekken van onderwijs, het geven van voordrachten, uiteenzettingen, toelichtingen en seminaries, en gelijkaardige activiteiten over juridische of gerechtelijke onderwerpen, het schrijven en loten publiceren van juridische artikels en boeken, het optreden als scheidsrechter, bemiddelaar of verzoener, als gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, en ook het uitoefenen van andere gerechtelijke mandaten en opdrachten, de professionele samenwerking met andere binnen - en buitenlandse advocaten en andere vrije beroepen te bevorderen, Dit alles in de meest ruime zin van het woord.

De vennootschap mag ofwel alleen of in samenwerkingsverband met anderen (ai dan niet natuurlijke personen dan wel rechtspersonen), rechtstreeks of onrechtstreeks, alle andere handelingen stellen, van welke aard ook en geen uitgezonderd, die op welke wijze dan ook de uitoefening van het beroep van advocaat kunnen bevorderen of aan dergelijke werkzaamheden deelnemen. Dit alles uiteraard met respect van de desbetreffend geldende beroepsregelen.

De vennootschap mag daarbij (enuntiatief)' roerende en onroerende goederen als Investeringsgoederen verwerven en in dit verband alle daden van beheer en beschikking stellen. Bij de verwezenlijking van het maatschappelijk doel zal steeds worden gehandeld met inachtneming van de regels van behoorlijke beroepsuitoefening, van de vigerende deontologische regels en reglementen aangenomen door de Orde van de Vlaamse Balies, van de gedragscode voor de advocaten van de Europese Gemeenschap, inbegrepen de regels met betrekking tot associaties en/of vennootschappen van advocaten.

Binnen de grenzen van de geldende deontologische voorschriften mag zij op om het even welke

manier aile activiteiten uitoefenen die de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel kunnen bevorderen en op enigerlei wijze aan zo'n activiteit deelnemen.

Binnen de grenzen van de geldende deontologische voorschriften kan zij participeren in of een fusie aangaan met andere vennootschappen of ondernemingen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze in de hand werken, evenals optreden ais bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen.

Binnen de grenzen van de geldende deontologische voorschriften kan zij onroerend vermogen beheren en hierover beschikken, alsmede alle handelingen stellen die daarmee rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, zoals hel onderhoud, de leasing, de verfraaiing en de verhuring van deze goederen;

ARTIKEL 5: KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op 2.000 euro

Het maatschappelijk kapitaal wordt verdeeld in honderd aandelen

De aandelen worden op volgende wijze onderscheven:

" Wagelmans Koen schrijft in op negenennegentig aandelen, De aandelen worden bij oprichting volledig volstort.

" Wagelmans Karlien schrijft in op één aandelen. De aandelen worden bij oprichting volledig volstort.

ARTIKEL 6: VERANTWOORDELIJKHEID

De beherende vennoten zijn hoofdelijk aansprakelijk vocr alle verbintenissen van de vennootschap, ook al heeft een enkele vennoot getekend, mits dit namens de vennootschap geschied is.

ARTIKEL 7: ALGEMENE VERGADERING

De jaarlijkse Algemene Vergadering heeft plaats op de eerste vrijdag van de maand mei om 13.00 uur ten maatschappelijke zetel.

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen per aangetekend schrijven, deurwaardersexploot of tegen ontvangstbewijs, door de oudste vennoot die tevens het voorzitterschap waarneemt. De bijeenroeping dient niet op een van deze wijzen gebeuren mits het akkoord van iedere vennoot of als blijkt dat alle vennoten op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, De vennoten kunnen zich op de algemene vergadering, bij onderhandse volmacht, laten vertegenwoordigen door een medevennoot; geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één volmacht.

Aan ieder aandeel is één stem verbonden. De beslissingen worden per eenvoudige meerderheid genomen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Bij onbekwaamheid van één van de vennoten wordt het stemrecht, verbonden aan zijn aandelen, opgeschort.

Indien op de Algemene Vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig of vertegenwoordigd is, dan zal een tweede vergadering moeten bijeengeroepen worden, die, mits de juiste oproepprocedure, rechtsgeldig mag beraadslagen welke ook het aantal van de aanwezige vennoten is.

~

t

t 34

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 8: BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan een of meerdere zaakvoerders die, individueel, in naam van de vennootschap alle handelingen mogen stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

ARTIKEL 9: JAARREKENING

De zaakvoerder legt jaarlijks de jaarrekening ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De vennoten mogen bij enkele meerderheid beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten. Zij zullen eveneens, bij enkele meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij boven op de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar,

ARTIKEL 10: UITTREDING, UITSLUITING, OVERLIJDEN

Een vennoot kan uitgesloten worden wegens tekortkoming aan de verplichtingen die uit de statuten voortvloeien of indien hij andere daden verricht die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap, Deze uitsluiting kan enkel uitgesproken worden door een geldig samengeroepen algemene vergadering waarbij dat onderwerp op de agenda geplaatst werd bij de uitnodiging en nadat de beschuldigde gehoord is of van dit recht afziet. De uitsluiting dient uitgesproken te worden door 80% van de resterende stemgerechtigde aandelen. Indien de resterende stemgerechtigde aandelen in één hand verenigd zijn dient de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waar de maatschappelijke zetel gevestigd is, uitspraak te doen.

De uittredende vennoten en de erfgenamen van de overleden vennoot kunnen enkel in speciën hun aandeel in de vennootschap opeisen (scheidingsaandeel) dat als volgt berekend wordt: de waarde van het scheidingsaandeel omvat het bedrag dat door de betrokken vennoot op zijn aandelen gestort was, vermeerderd niet een aan zijn aandelen evenredig recht in de beschikbare reserves.

De rechthebbende kan noch de ontbinding, noch de vereffening en evenmin de verzegeling vorderen of beslag leggen op de goederen van de vennootschap.

Een uitgesloten vennoot heeft geen recht op enig scheidingsaandeel.

De uittredende vennoot, de uitgesloten vennoot of de erfgenamen van de overleden vennoot zijn aansprakelijk voor de schulden van de vennootschap aangegaan respectievelijk voor de uittreding, de uitsluiting of het overlijden

ARTIKEL 11: OVERDRACHT VAN AANDELEN

De vennoten komen uitdrukkelijk overeen zich te houden aan de verkoopvoorwaarden van aandelen zoals die bedongen zijn in deze statuten. Zij zullen steeds onderling een recht van voorkoop respecteren. Concreet betekent dit dat zij hun aandelen aanbieden aan hun medevennoten alvorens deze aandelen aan derden aan te bieden.

De wil tot verkoop wordt per aangetekende brief te kennen gegeven aan de medevennoten. De medevennoten beschikken over een termijn van 1 maand om af te zien van hun recht tot voorkoop. Indien er binnen de gestelde termijn van 1 maand geen reactie komt van de medevennoten betekent dit dat zij hun recht tot voorkoop zullen uitoefenen.

Als één vennoot schriftelijk aan de andere vennoten laat weten af te zien van zijn recht tot voorkoop dan kan de resterende vennoot alleen het recht op voorkoop uitoefenen.

De overnemende vennoot krijgt een betaalfaciliteit van 3 maanden te rekenen vanaf de eerste van de maand die volgt op het verstrijken van de periode van 1 maand na de kennisgeving van de wil tot verkoop.

Als geen vennoot zijn recht tot voorkoop gebruikt dan mag de vennoot die wil verkopen zijn aandelen te koop aanbieden aan derden tegen hetzij hetzelfde, hetzij een hoger bedrag zonder dat één van de andere vennoten hiertegen bezwaar kan laten gelden,

ARTIKEL 12: ONTBINDING

Bij ontbinding van de vennootschap zal het vermogen onder de vennoten verdeeld worden in verhouding tot hun aandelen. Het eventueel nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten

ARTIKEL 13: GESCHILLEN

De Rechtbank van Koophandel van het rechtsgebied waarin de zetel van de vennootschap gelegen is, is bevoegd om te oordelen over de geschillen inzake deze vennootschap.

,,. h 1VOoré behouden aa'n het Belgisch Staatsblad

ARTIKEL 14: OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar van de vennootschap zal lopen vanaf heden tot en niet 31/12/2013

De verbintenissen aangegaan voor de vennootschap in oprichting worden aanvaard vanaf 0110212012, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waarin de vennootschap haar maatschappelijke zetel gevestigd heeft.

De oprichters besluiten te benoemen tot niet-statutaire zaakvoerder Wagelmans Koen, die verklaart het mandaat te aanvaarden.

Behoudens andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering is het mandaat van zaakvoerder onbezoldigd.

ARTIKEL 15: VOLMACHT

De statuten aldus vastgesteld zijnde, bevestigen de partijen dat Advocatenkantoor Koen Wagelmans Comm.V opgericht is, nemen terstond de volgende beslissing.

De oprichters verklaren te benoemen tot bijzondere gevolmachtigde om de vennootschap geldig te vertegenwoordigen voor het vervullen van alle formaliteiten die ten gevolge van de akte zouden nuttig of nodig zijn bij alle private of publiekrechtelijke instellingen en onder meer met betrekking tot de diensten van de kruispuntbank der ondernemingen en/of het rechtspersonenregister en/of de BTW-administratie: Boekhoudkantoor AMC-Concept BVBA, Liebroekstraat 93, 3545 Halen





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2012 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste biz. van LuilçB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR KOEN WAGELMANS

Adresse
GROOTVELDSTRAAT 18 3400 LANDEN

Code postal : 3400
Localité : LANDEN
Commune : LANDEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande