3ABOOL

Association sans but lucratif


Dénomination : 3ABOOL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.576.183

Publication

29/08/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

" 11131,50"

Ondernemingsnr : 0 8 . 'f n

Benaming

(voluit) : 3abool

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 1 AUB, 2011

DE GRIFFIER,

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2011- Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Bogaardenstraat 5B, 3050 Oud-Heverlee

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

1. Mevrouw Sieglinde Duchateau, wonende te Bogaardenstraat 5B, 3050 Oud-Heverlee, geboren op 22/12/1972 te Leuven.

2. De heer Roel Van Assche, wonende te Bogaardenstraat 5B, 3050 Oud-Heverlee, geboren op 14/10/1970 te Sint-Truiden.

3. Mevrouw Christiana Strauven, wonende te Leopold II-straat 36, 3800 Sint-Truiden, geboren op 17/09/1943 te Tongeren.

verklaren op heden, 11 augustus 2011 bij deze akte, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

TITEL I Benaming, zetel, duur, doel

Artikel 1 Naam

De vereniging draagt de naam "3abool".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw" en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2 Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd in de Bogaardenstraat 5B te 3050 Oud-Heverlee gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

De algemene vergadering heeft bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere andere plaats binnen het Vlaams Gewest.

Artikel 3 Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

Artikel 4 Doeleinden

De vereniging stelt zich tot doel het bevorderen van de creativiteit en het stimuleren van de taal-, kunst- en cultuurbeleving.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging kan alle maatregelen nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks het doel kunnen bevorderen. Tot de activiteiten waarmee de doelstellingen van de vereniging worden verwezenlijkt behoren ondermeer het organiseren van workshops, opleidingen, tentoonstellingen, evenementen, lezingen, museumbezoeken en culturele uitstappen, het voorzien van publicaties en het verlenen van advies, diensten, hulp en bijstand bij het organiseren van dergelijke activiteiten.

Bovenstaande omschrijving is niet beperkend en dient in de meest ruime zin opgevat te worden.

De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

TITEL I l Lidmaatschap

Artikel 5 Werkelijke leden

De vereniging telt minstens drie (3) werkelijke leden met alle rechten zoals omschreven voor de 'leden' in de wet. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkelijke leden.

Daarnaast kan iedere natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie zich kandidaat stellen als werkelijk lid. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de algemene vergadering.

De algemene vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkelijk lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met gewone meerderheid van stemmen.

De algemene vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkelijk lid.

Werkelijke leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de wet en deze statuten worden beschreven.

Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de werkelijke leden worden door de raad van bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van de beslissing.

Artikel 6 Toegetreden leden

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de vereniging ondersteunt, kan bij de vereniging een mondelinge of schriftelijke aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

De algemene vergadering beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Artikel 7 Bijdrage

Het bedrag van de bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur en is beperkt tot een maximum van honderd (100) euro per lid.

Artikel 8 Ontslag

Werkelijke leden en toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken door een formeel schrijven te richten aan de voorzitter van de algemene vergadering. Het ontslag zat één maand na de ontvangst van dit schrijven ingaan.

Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één van de leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de algemene vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met tweederde meerderheid van aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Artikel 9 Rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

De uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enzovoort.

Artikel 10 Plichten

De leden van de vereniging zijn verplicht:

- de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van

haar organen na te leven;

- de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden;

- de jaarlijks door de raad van bestuur vastgelegde lidmaatschapsbijdrage te betalen.

Artikel 11 Register van leden

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornaam en woonplaats van de werkelijke leden, of ingeval het een rechtspersoon betreft de naam, rechtsvorm en adres van de zetel. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van werkelijke leden wordt door toedoen van de raad van bestuur in dat register ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

TITEL III Raad van bestuur

Artikel 12 Samenstelling raad van bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie (3) bestuurders, allen leden van de vereniging. Als evenwel maar drie (3) personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur slechts uit twee (2) personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal leden.

Leden van de vereniging kunnen zich kandidaat stellen voor een mandaat in de raad van bestuur. Zij kunnen dit doen door een aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur minstens veertien dagen voor de algemene vergadering. De raad van bestuur stelt kandidaten voor op de algemene vergadering.

De bestuurders worden benoemd bij gewone meerderheid door de algemene vergadering, voor onbeperkte termijn.

Artikel 13 Einde mandaat

De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij algemeenheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Elke ontslagnemend bestuurder is gehouden na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen tot redelijkerwijs in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 14 Bijeenroeping, beraadslaging en beslissing

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris. De voorzitter of twee bestuurders roepen de raad van bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudst aanwezige.

De raad van bestuur vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad van bestuur worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen ongeacht het aanwezigheidsquorum.

De raad van bestuur vormt een college. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Man 2.2

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of twee bestuurders. De notulen worden samengevoegd in een daartoe bestemd register dal ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of bij ontstentenis van hen door 2 andere bestuurders.

Artikel 15 Bevoegdheid en aansprakelijkheid

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten, daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en uitvaardigen van huishoudelijke reglementen. De raad van bestuur is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet wettelijk of statutair aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen haar bevoegdheid opdragen aan bijzondere volmachtdragers.

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn zij aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Artikel 16 Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur betreft, kan door de raad van bestuur worden opgedragen aan één persoon, al dan niet bestuurder of lid, die de titel van dagelijks bestuurder draagt.

De vereniging wordt, in handelingen van dagelijks bestuur, rechtsgeldig verbonden door de enkele handtekening van de dagelijks bestuurder.

De raad van bestuur kan deze delegatie van het dagelijks bestuur op ieder moment herroepen.

Het orgaan van dagelijks bestuur verzorgt de lopende zaken en dagelijks briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank, en dergelijke meer. Hij is tevens bevoegd om de beslissingen van de raad van bestuur uit te voeren.

Artikel 17 Vertegenwoordiging

Onverminderd de vertegenwoordigingsmacht toebedeeld aan bijzondere volmachtdragers en de vertegenwoordigingsbevoegdheid voor wat het dagelijks bestuur betreft, wordt de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, waarvoor minstens één handtekening van de voorzitter of van de secretaris.

Artikel 18 Bekendmakingsvereisten

De akten van benoeming en ambtsbeëindiging van de leden van de raad van bestuur, van de personen belast met het dagelijks bestuur en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en door publicatie van een uittreksel daarvan in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

TITEL IV De algemene vergadering

Artikel 19 Samenstelling en vertegenwoordiging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering bestaat uit de werkelijke leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Eén lid kan evenwel slechts drager zijn van één volmacht om een ander lid te vertegenwoordigen.

Artikel 20 Stemrecht

Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigende leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

Artikel 21 Bevoegdheid

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend worden:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van bestuurders ;

3. bepalen van de eventuele bezoldiging van bestuurders;

4. de kwijting aan de bestuurders;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6. de ontbinding van de vereniging;

7. de aanvaarding en de uitsluiting van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9. alle gevallen waarin de statuten of de wet dat vereisen.

Artikel 22 Bijeenroeping

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens één maal per jaar tijdens het eerste kwartaal van het kalenderjaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar.

De raad van bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Alle leden moeten worden opgeroepen per gewone of per aangetekende brief of per e-mail, ten minste acht dagen voor de vergadering.

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door tenminste een twintigste van de leden wordt op de agenda gebracht. Over onderwerpen die niet op de agenda voorkomen, kan niet geldig worden gestemd tenzij vier vijfden van de aanwezige leden daartoe beslist.

Artikel 23 Meerderheden

Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de algemene vergadering.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Over de ontbinding van de vereniging kan de algemene vergadering zich alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

Een meerderheid van twee derden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

" Voor-behbuden aan het Belgisch Staatsblad

M00 2.2

Luik B - Vervolg 'Artikel 24 Notulen



Van elke vergadering worden notulen opgemaakt en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkelijke leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet. Zij krijgen kennis van de beslissingen op de door de wet voorziene wijze.

TITEL V Begroting en rekeningen

Artikel 25 Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar vangt aan op de datum van de oprichting van de vereniging en loopt af op 31/12/2011.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden ter griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig de wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig de wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

TITEL VI Ontbinding en vereffening

Artikel 26 Vrijwillige ontbinding

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de Rechtbank één vereffenaar. Zij bepaalt tevens zijn bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding en vereffening, beslist de raad van bestuur over de bestemming van het netto overblijvend actief. De activa zullen voor een belangeloos doel worden aangewend.

Artikel 27 Wetgeving

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk bepaald is, blijft de Belgische wet op de vzw's van toepassing.

TITEL VII Benoeming bestuur

Raad van bestuur voor onbepaalde termijn:

1. Mevrouw Sieglinde Duchateau, Bogaardenstraat 5B, 3050 Oud-Heverlee

2. De heer Roel Van Assche, Bogaardenstraat 5B, 3050 Oud-Heverlee

De raad van bestuur heeft aangesteld als

Voorzitter: Sieglinde Duchateau

Secretaris: Roel Van Assche

Het dagelijks bestuur za! worden uitgevoerd door Sieglinde Duchateau.

Overeenkomstig artikel 2 van onderhavige statuten vestigt de raad van bestuur de maatschappelijke zetel van de vereniging te Oud-Heverlee in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Aldus opgemaakt te Oud-Heverlee op 11/08/2011 in vier exemplaren, waarvan ieder lid een exemplaar ontvangt. Eén exemplaar zal bewaard worden op de maatschappelijke zetel van de

vereniging. Tevens hierbij neergelegd: geregistreerde oprichtingsakte

Sieglinde Duchateau

Oprichter, Bestuurder, Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
3ABOOL

Adresse
BOGAARDENSTRAAT 5B 3050 OUD-HEVERLEE

Code postal : 3050
Localité : OUD-HEVERLEE
Commune : OUD-HEVERLEE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande