ARCHITECT VEERLE NYS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECT VEERLE NYS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 838.893.909

Publication

08/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 21.05.2013, NGL 05.08.2013 13393-0590-011
12/09/2011
ÿþ Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*11137329*

ill

o.a a mse 0838. 893. 904

(voluit) : Architect Veerle Nys

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 1020 Brussel, Stefaniastraat 63

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een akte verleden voor notaris Toon Bieseman te Grimbergen op 18 augustus 2011, ter registratie blijkt dat een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht door :

1. mevrouw Veerle NYS, architect, wonende te 1020 Brussel, Stefaniastraat 63

Met volgende statuten

NAAM

De burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm aanneemt van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft als naam "ARCHITECT VEERLE NYS".

De naam van de vennootschap wordt steeds voorafgegaan of_ gevolgd door de woorden "burgerlijke: vennootschap". Enkel deze naam zal gebruikt worden. De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van. de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden 'burgerlijke vennootschap met de handelsvorm van een BVBA. '

ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1020 Brussel, Stefaniastraat 63.

Hij mag naar een andere plaats in België worden overgebracht bij eenvoudige beslissing van de' zaakvoerder bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Het verplaatsen van de maatschappelijke zetel wordt onverwijld medegedeeld aan de raad van de provincie' waar de zetel gevestigd was, evenals aan de raad .waar de nieuwe zetel gevestigd wordt. De vennoten-: architecten vragen aldaar hun inschrijving, behoudens voor hetgeen voorzien is in artikel 7 van de wet van; zesentwintig juni negentienhonderd drieënzestig tot instelling van de Orde van Architecten.

De vennootschap mag bovendien bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder bijkomende vestigingen" oprichten, nadat hiervoor door de bevoegde raad van de Orde van Architecten de toelating is verleend, en mits, inachtname van de ter plaatse geldende reglementering.

DOEL

3.1. De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland: "

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar

maatschappelijk doel.

- het verlenen van bouwkundige adviezen aan de bouwheer, het tekenen en ontwerpen van gebouwen; het.

toe-zien op de bouwwerkzaamheden (ruwbouw, installatie, afwerking, enz.);

- het leiden van belangrijke herstellin9s- en restauratiewerkzaamheden aan monumentale gebouwen;

- Het uitvoeren van studies en het verlenen van advies i.v.m. stedenbouwkundige planning en:

landschapsarchi-tectuur;

het uitwerking van projecten op het gebied van de burgerlijke en -utiliteitsbouw, de weg- en waterbouw en

het verkeer;

- het geodetisch onderzoek : het hydrografisch onderzoek, het onderzoek van de bodemstructuur, hete

grenson-derzoek, de cartografie en de informatie over de ruimtelijke ordening, inclusief de luchtfotografie, enz.:

- het uitvoeren van expertises ;

-de activiteiten van de architect-rechtspersoon moeten beperkt zijn tot het verlenen van diensten die: behoren tot de uitoefening van het beroep van architect en mogen hiermee niet onverenigbaar zijn.

-bovengenoemde activiteiten kunnen uitgeoefend worden als zelfstandige activiteit of voor rekening van: derden.

Op de laatste blz. van Lg,ík B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(enl bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso .. Naam en handtekening.

bel

a

Br

sti

3..1. Aw

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

Bijkomstig en ondergeschikt aan het burgerlijk hoofddoel van architect mag de vennootschap overgaan tot het aankopen, opschikken, verhuren of in huur nemen van onroerende'goederen en de vestiging van zakelijke rech-ten op onroerende goederen.

Verder mag de vennootschap, mits inachtname van de deontologie, alle roerende, onroerende, financiële verrichtingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel met inbegrip van het aangaan van leningen, maar dient zij daaraan dan ook een aantal voorwaarden te verbinden die daarbij steeds zullen worden nageleefd:

-dat het gebeurt op een niet commerciële wijze;

-dat het gebeurt volgens het beheer van een goed huisvader;

De verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten behorende tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en hieraan ondergeschikt en bijkomstig zijn.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

In het algemeen zijn slechts aanvaardbaar op voorwaarde dat daarbij de onafhankelijkheid van de architect-rechtspersoon EN zijn architect-vennoten niet in het gedrang komt.

3.2 De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

3.3 Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

3.4 In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Zij begint te werken vanaf de neerlegging van een expeditie van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van Koophandel.

KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op E 18.600,00, vertegenwoordigd door 100 aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk 1/100ste van het kapitaal vertegenwoordigen, onderschreven in geldspeciën en volledig volgestort.

Op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten zijn de vennoten verplicht inzage te verlenen in het vennootschapsregister.

BESTUUR

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, die vennoot moeten zijn, benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde duur, behoudens andersluidend beding, en door haar steeds herroepbaar.

Alle zaakvoerders zijn noodzakelijkerwijze natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennoot-schap: bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

BEVOEGDHEID

De zaakvoerder of iedere zaakvoerder afzonderlijk beschikt, behoudens andersluidende beslissing bij zijn aanstelling, over de meest uitgebreide bevoegdheid om zonder enige rechtvaardiging alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of de statuten enkel de algemene vergadéring bevoegd is.

Elke zaakvoerder vertegenwoordigt individueel de vennootschap jegens derden en zowel in rechte als eiser of als verweerder.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap of associatie verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent worden vermeld.

Zij mogen onder hun verantwoordelijkheid, bijzondere volmachten geven aan personen van hun keuze. De zaakvoerder(s) kan/kunnen volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op de architeçtuur. De volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect en zij zullen zich ten overstaan van de vennootschappen gedragen volgens de regels van de Orde van Architecten.

Uitsluitend architecten zullen beslissingen nemen en handelingen stellen in verband met alles wat tot de uitoefening van het beroep van architect behoort.

Indien de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden om een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder, bijvoorbeeld in geval van schorsing, schrapping of. weglating van een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

zaakvoerder van de tabel van architecten of het ontslag van een zaakvoerder, uitsluiting, terugtreding, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle hande-lingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die 'ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in over-leg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optre-den. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn. Indien deze derde architect een rechtspersoon is, dient deze ingeschreven te zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt zal onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot de wijziging van het maatschappelijk doel, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering wordt gehouden op de 'derde maandag van de maand mei om tien (10u00) uur. Indien deze dag een feestdag is wordt de jaarvergadering op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur gehouden.

De eerste jaarvergadering zal plaatshebben in 2013. .

Elke architect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen, waarvan hij

zelf de agenda vaststelt.

De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens de maatschappelijke

belangen van de vennootschap dit vereisen of wanneer de vennoten, welke samen minstens één/vijfde der

aandelen bezitten, erom verzoeken.

Iedere algemene vergadering zal gehouden worden in de zetel der vennootschap of op elke andere plaats

aangeduid in de oproepingsbrieven.

Oproepingsbrieven zijn niet vereist als alle vennoten er mee instemmen.te vergaderen.

De algemene vergadering beraadslaagt volgens de bepalingen van de artikelen 63, 252, 302 en volgende,

316 en volgende, 321 en volgende en 266 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

Behalve de uitzonderingen voorzien door de wet of door onderhavige statuten worden de besluiten van de

algemene vergadering genomen bij meerderheid van stemmen.

De aandeelhouders kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de

algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

Elk ontwerp tot wijziging van statuten moet voorafgaandelijk onderworpen worden aan de goedkeuring van

de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten.

teder vennoot mag op de vergadering zelf stemmen of zich laten vertegenwoordigen door een ander

vennoot.

Volmaçhten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen

slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit

te oefenen.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

BOEKJAAR

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar begint vanaf de neerlegging van een expeditie van de Oprichtingsakte op de griffie van

de Rechtbank van Koophandel en zal afgesloten worden op 31 december 2012.

WINSTVERDELING

Het resultaat wordt als volgt verdeeld:

a. minstens vijf ten honderd is bestemd voer de wettelijke reserve; deze storting is niet meer verplichtend wanneer voornoemd reservefonds tien ten honderd van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt;

b. het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering, die er de bestemming van bepaalt. VEREFFENING

Na aanzuivering van alle schulden en'lasten en van de vereffeningskosten of consignatie die voor deze regelingen werd gedaan, wordt het netto actief, onder alle aandelen gelijkelijk verdeeld, mits deze laatsten allen in dezelfde mate volgestort zijn.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de nopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING

En onmiddellijk daarna verklaart de vennoot zich te verenigen in bijzondere algemene vergadering en neemt ; volgende besluiten

1. het aantal zaakvoerders wordt vastgesteld op 1 .en tot die opdracht van niet-statutair zaakvoerder wordt benoemd : mevrouw Veerle NYS, voornoemd, die aanvaardt..

2. De opdracht van zaakvoerder is bezoldigd.

3. Controle.

De oprichter verklaart geen commissaris aan te stellen aangezien uit een te goeder trouw verrichte schatting blijkt dat de vennootschap niet zal voldoen aan de wettelijke criteria volgens dewelke een commissaris verplicht dient te worden aangesteld,

4. Bijzondere volmacht

Bij besluit van de zaakvoerder wordt een bijzondere volmacht met recht van indeplaatsstelling verleend aan de naamloze vennootschap FIDUVER & Partners, met kantoren te 1800 Vilvoorde, Mechelsesteenweg 311, teneinde de vennootschap te vertegenwoordigen tegenover alle belastingadministraties, waaronder de B.T.W,, alsook tegenover de diensten van het ondernemingsloket, de kruispuntbank, de administratie van het handelsregister of het register der burgerlijke vennootschappen en de kamer van ambachten en neringen teneinde aldaar alle aanvragen, inschrijvingen, wijzigingen, doorhalingen, schrappingen en alle administratieve verrichtingen van de vennootschap uit te voeren.

VOOR EENSLUIDEND ANALYTISCH UITTREKSEL

Toon Bieseman, notaris

Tegelijk neergelegd : uitgifte, bankattest

Voorbehouden

" áan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij liët Bëlgisch Stàatsblid _ I21097201

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

08/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 18.05.2015, NGL 31.08.2015 15573-0408-012
06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 17.05.2016, NGL 29.08.2016 16521-0159-012

Coordonnées
ARCHITECT VEERLE NYS

Adresse
STEFANIASTRAAT 63 1020 BRUSSEL

Code postal : 1020
Localité : Laeken
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale